| Kimler Şair Kimler Değil? | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
volkan-uluc Admin
| Konu: Kimler Şair Kimler Değil? Çarş. Mart 25, 2009 1:11 pm | |
| Bazıları iki şiir yazarak ve değersiz bazı forumlarda yayınlayarak kendisini şair olarak nitelendirme ve ileri boyutlara giderek usta eleştirmenlik yaptığını sanmaktadır. Sanıyorum bu denli şairin artmasında teknolojinin de imkanları sebebiyet vermiştir. Bir de o kaliteden yoksun diye adlandırğımız ve beğenmediğimiz şiirlere özellikle kendini şair sanan bayanların şiirlerine kuryapmak için türeyen insanlar onları boş yere cesaretlendirmekte ve gereksiz yere şair patlamasına neden olmaktadır. Usta kalemlerin bile hala kendilerine şair demekten şekindiği bir nezaket ve masumiyet varken bu safsatalarla ve kur yapmalarla artan sözüm ona şairler kirlilik oluşturmaktadır. Bunları engellemek gerekmektedir. Sizce bu konuda kirlilik ne derecede yada bu tür sözüm ona şairler olmalımıdır? | |
|
| |
bükey
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Çarş. Mart 25, 2009 2:28 pm | |
| genel anlamda düşünürsek böyle bir kirlilik görünmüyor. fakat kişisel düşüncem benim içinde şiir yazmak şair olmak herkesin yapacağı bir şey değil.
bence şiir yazmak, resim yapmak gibi yetenekler insanların öz doğasında doğuştan varsa başarı ortaya çıkmaktadır. sanatçı ruhu diye tabir edilen ve hak eden insanlara yakıştırlan bu kelimeye bende sonuna kadar katılıyorum.
şuan içinde bulunduğumuz zaman diliminde üretmekten çok tüketmekle meşgul olan insanlarımız ne yazıkki sanat alanında baya basit olandan hoşlanmaya başladılar. çünkü emek kavramı gün geçtikçe yok olma tehlikesinde.
televizyonlarda görüyoruz abuk subuk bir müzik yanına açık saçık bir kız ve ne yazıkki beğeniliyor. nasıl oluyor bilmiyorum ama artık böyle ve benzeri şeyler insanlar tarafından daha ilgi görüyor.
şiirlerimizde bu boyutta ne yazıkki tek konu başlığı *** aşk, sevgi, kadın, erkek, ayrılık, bal dudaklara hasret*** bu boyutların dışına çıkamaz olduk.
şiirlerimiz sadece kadın erkek ilişkilerini değil daha genele hayata ışık tutmalıdır.
yazdıklarım bencelerimdir.
Saygılarımla
Bükey | |
|
| |
ilhanacar
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Çarş. Nis. 01, 2009 8:34 am | |
| BEN SAIR OLMADIGIMI BILIYORUM AMA YAKISIKLIYIM BUNUDA BILIYORUM KAHRETSIN YA YAKISIKLI OLMAKTA BASA BELA ))))))))) | |
|
| |
volkan-uluc Admin
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Çarş. Nis. 01, 2009 9:59 am | |
| Konuyu sulandırmayalım. bu arada senin basketbol oynayamadığın doğrumu hani boydan dolayı pigme nolcak | |
|
| |
bükey
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Çarş. Nis. 01, 2009 10:27 am | |
| aaaaaaaaaaaaaa sabah sabah atışmayın ... | |
|
| |
ilhanacar
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Çarş. Nis. 01, 2009 11:57 am | |
| TAMAM DEGERLI GUVEMIZ PARDON UYVEMIZ | |
|
| |
bükey
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Çarş. Nis. 01, 2009 12:57 pm | |
| SENSİN GÜVE ... | |
|
| |
yalnızlığın sesi
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? C.tesi Nis. 11, 2009 6:06 pm | |
| bende şair değilim o yola baş koymak gerçekten büyük iş istiyor ve ben daha kelime daarcağım çok geniş olduğunu sanmıyorum ve şiire estetik bir tat kattığımı sanmıyorum,gelişi güzel yazıyorum bu da şiir oluyor bu yüzden asla şair olamam | |
|
| |
volkan-uluc Admin
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Ptsi Nis. 13, 2009 7:18 am | |
| Asla demiyelim de Fulya, şuan şair olabilecek tecrübe ve bilgi birikimine sahip değilim diyebiirsin. Başarılarının devamını dilerim. | |
|
| |
yalnızlığın sesi
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Perş. Nis. 16, 2009 5:59 pm | |
| kendimi o yolda zaten göremiyorum umudum nedense kalmadı artık sadece yazmak için içimi dökmek için yazıyorum | |
|
| |
volkan-uluc Admin
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Cuma Nis. 17, 2009 8:02 am | |
| O da birşey ... Başarmak yola koyulmaktır. | |
|
| |
yalnızlığın sesi
| Konu: Geri: Kimler Şair Kimler Değil? Paz Mayıs 17, 2009 6:54 pm | |
| şöyle karşıma bana tavsiye ve kendiside şiir yazan bir arkadaş çıksa yanımdakiler pek bir şey yazmıyor hatta hiç yazmıyor bu yüzden beni anladıklarını düşünmüyorum | |
|
| |
| Kimler Şair Kimler Değil? | |
|